Осъдиха Психото на 18 г. затвор за убийството на Бобъро

Полицаи водят в съда Асен Китанов-Психото, снимка: infomreja.bg

Асен Китанов - Психото получи присъда в размер на 18 години лишаване от свобода заради убийството на Кирил Малинов – Бобъро. Състав на Кюстендилски окръжен съд постанови и 12 години решетки за неговия съучастник Васил Шатков – Шатето.

До постановените присъди се стигна след 7-часово съдебно заседание, по времето на което бяха изслушани няколко свидетели, представени бяха и експертизи от убийството.

Психото е криминално проявен и в момента излежава друга присъда в затвора.

Съдът, председателстван от съдия Мирослав Начев, реши наказанието да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

До разплитането на случая с жестокото убийство се стигна след показанията на Емилиян Борисов, който преди две години излезе от затвора заради зверското убийство на съпругата си. Пред съда той беше категоричен, че по време на запой в едно от местните заведения Психото си е признал, че е убил Бобъро, заради „прецакана” сделка с 4 кг. хероин. С помощта на Шатков примамили Кирил извън дома му, застреляли го, а след това го завързали на предната седалка на автомобил и го запратили на дъното на язовира в село Скриняно. Случката е от 1998 г., а тялото на убития беше открито месеци след инцидента.

Присъдите на двамата могат да бъдат обжалвани в 15-дневен срок пред по-горната инстанция Софийски апелативен съд.

Съдът в Кюстендил постанови Шатков и Китанов да заплатят по 15 000 лв. за причинени неимуществени вреди ведно със законовата лихва считано от 9.10.1998 г. на семейството на убития, както и разноските по издаването на различни експертизи и документи.

 

КОМЕНТАРИ

KN10:17 - 27.04.2013
Прави ми впечатление, че Кн област е дала доста сган на България през последните 20г. Къде да търсим причините?!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK