Осъдиха мъж, склонил други двама в незаконно превозване на мигранти

Снимка: monitor.bg

Окръжна прокуратура – София, е приключила наказателното производство срещу Г.К., който умишлено склонил две лица незаконно да преведат през границата чужди граждани.

На 13.02.2015 г., в землището на с. Грълска падина, общ. Драгоман, до българо-сръбската граница, Г.К., в съучастие като подбудител, склонил П.П. да превози с джип „Мицубиши Паджеро" девет мигранти – чужди граждани от Афганистан, Сирия и Пакистан. В престъплението също така участвал и И.Д., който се движел с управлявания от него лек автомобил „Ланд Роувър" пред другото МСП с чужденците, с цел да предупреди за евентуална полицейска проверка. Деянието останало недовършено поради поради намеса на граничните власти.

Обвиняемият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура – София, което е било одобрено от съда. Наложеното наказание е шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, по време на който ще се прилага пробационна мярка - „включване в курсове за професионална квалификация, програми за обществено въздействие"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK