Прокуратурата в Монтана предаде на съд обвиняем за ПТП със загинал пешеходец

Снимка: Infomreja.bg, архив

Инцидентът станал на 22 ноември 2017 г. в село Долно Церовене

Окръжна прокуратура – Монтана, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б.М. за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 22.11.2017 г. обвиняемият Б.М. управлявал служебен автомобил от гр. Монтана за с. Медковец. Около 21,00 ч. навлязъл в с. Долно Церовене. Движел се със скорост от около 51 км/ч, която не намалил, въпреки липсата на улично осветление и предприетия от него завой вдясно.

Водачът забелязал движещ се насреща му пешеходец, обаче реагирал със закъснение на възникналата опасност. Задействал спирачната система, но предвид скоростта на движение не успял да предотврати удара. Вследствие на него пешеходецът паднал на пътното платно.

Обвиняемият се притекъл на помощ на пострадалия и сигнализирал за инцидента на телефон 112. Въпреки предприетото болнично лечение, мъжът починал.

Според заключението на съдебномедицинската експертиза, непосредствената причина за настъпилата смърт е острата сърдечна и дихателна недостатъчност, развили се вследствие на тежката множествена травма.

Въпреки че пешеходецът се движел в нарушение по пътното платно, с което съпричинил настъпването на ПТП, това не снема отговорността от водача, който при избиране на скоростта на движение не се съобразил с конкретните условия.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK