Осъдиха кюстендилец за клевета, плаща 2 хил. лв. за причинени неимуществени вреди

Снимка: Infomreja.bg

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Кюстендил

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров признава подсъдимия Пламен С. за виновен в това, че на 14.12.2017 година, в гр. Кюстендил, при условията на продължаващо престъпление, е разгласил позорни обстоятелства и е приписал престъпление на Н. С., както следва:

- В интервю, дадено за вестник Вяра е разгласил позорни обстоятелства по отношение на Н. С., а именно, че същия заедно със З.Г. са „слезли на нивото на ало измамниците, само че в бели престилки“ и му е приписал престъпление, с думите „получих обаждане от ало измамника Н. С.“.

- В интервю, дадено от Пламен С. и публикувано във вестник „Струма“ е приписал престъпление на Н. С. , а именно, че същия заедно със З. Г. са „ало измамници, само че в бели престилки“ – престъпление по чл. 148, ал.2, вр. ал.1, т.2, вр. Чл. 147, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 78, ал.1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание „Глоба“ в размер на 1 000 лв.

Съдът признава подсъдимия Пламен С. за невиновен, че за времето от 11.12.2017 до 15.12.2017 г. е разгласил позорни обстоятелства и е приписал престъпление на Н. С., в интервю излъчено по телевизия „Кабел Сат Запад“ и в писма изпратени до РЗИ- Кюстендил и до РК на БЛС – Кюстендил.

РС- Кюстендил, осъжда Пламен С. да заплати на частния тъжител Н. С., сумата от 2 000 лв., представляващи обезщетение за причинените неимуществени вреди, заедно със законната лихва, считано от 14.12.2017 година до окончателното изплащане.

Присъдата може да се обжалва от страните в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK