Районната прокуратура в Шумен повдигна обвинение на 51-годишен за изнасилване

Снимка: Infomreja.bg

Жертвата е самотно живееща 79-годишна жена

51-годишният Сашо Б. е бил привлечен към наказателна отговорност от Районната прокуратура в Шумен за изнасилване на възрастна жена – престъпление по член 152, ал. 1 от НК, извършено със сила и заплашване. Мъжът, който е многократно осъждан, е задържан с постановление на прокуратурата до 72 часа.

На 28 срещу 29 август тази година в село в община Нови пазар обвиняемият влязъл в дома на самотно живееща 79-годишна жена. Тя била легнала и след като видяла, че някой влиза в стаята й, се изправила. Сашо Б. ударил жената, блъснал я на леглото и я изнасилил. След извършване на престъплението той напуснал дома на възрастната жена.

Жертвата не разполагала нито с домашен, нито с мобилен телефон, за да подаде сигнал в полицията. Посред нощ жената тръгнала пеш от селото до Нови пазар, за да подаде сигнал в Районното управление на МВР срещу извършителя, когото разпознала.

Утре, 1 септември, Районната прокуратура в Шумен ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 51-годишния Сашо Б.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK