Съдят телефонния измамник, вилнял и задържан в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

С постановление на Районната прокуратура в Благоевград за 72 часа е бил задържан А.К. като част от схема за телефонни измами.

Мъжът е с адрес на регистрация - София, както писа ИНФОМРЕЖА по-рано днес.

Досъдебното производство за извършена телефонна измама е започнало на 09.07. с разпит на свидетел.

В резултат на проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването А.К. е бил установен като съучастник в извършване на деянието. Лицето е криминално проявено и е осъждано за управление на МПС след употреба на алкохол.

В периода от 06.07.2018 г. до 09.07.2018 г., в Благоевград, обвиняемият К., в съучастие с неустановени до този момент лица, въвели в заблуждение няколко граждани, като ги убедили, че съдействат на полицията за провеждане на полицейска операция по залавяне на телефонни измамници. По този начин те ги мотивирали да хвърлят през прозорци на жилищата им пари и ценности. В резултат на престъпното деяние била причинена имотна вреда в размер на 3876,50 лева.

Предстои да бъде внесено в съда искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Това е поредната разкрита телефонна измама с участието на Районната прокуратура в Благоевград. За последните две години са били образувани други седем досъдебни производства за този вид престъпление, четири от които са внесени за разглеждане в съда. Осъдени са пет лица, като четирима от тях са с влязла в сила осъдителна присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK