Община Сандански даде шанс за работа на 36 човека с трайни увреждания

Снимка: Infomreja.bg

От месец ноември тридесет и шест неактивни и безработни лица с трайни увреждания бяха назначени в град Сандански за срок от две години по проектите „Обучения и заетост“ и „Обучения и заетост на младите хора“, по които община Сандански бе одобрена по програмата към Агенцията по заетостта.

Кандидатите, които са одобрени са под и над 29 години, неработещи с трайни увреждания, регистрирани в дирекцията „Бюро по труда“.

От месец ноември са назначени 32 безработни лица над 29 години за длъжностите: „Портиер“, „Помощник-възпитател“, „Пазач, невъоръжена охрана“, „Чистач/Хигиенист“, „Работник, озеленяване“ и „Работник, поддръжка“. По проекта са разкрити работни места в училищата и детските градини на територията на общината, по населените места от община Сандански, както и в общинския център.

По същия проект предстои да бъдат назначени още 17 лица на длъжностите: „Общ работник“, „Пазач, невъоръжена охрана“, Специалист „Младежки дейности“, „Чистач/Хигиенист“ и „Медицинска сестра“ .

При младежите до 29 години са назначени 4 безработни лица на длъжността „Работник, озеленяване“. Приоритетно ще бъдат насочвани безработни младежи до 29 г. включително, които са с установена степен на намалена работоспособност 75 и над 75 на сто.

Представители на целевата група по проекта са безработни лица, които задължително трябва да имат регистрация в дирекция „Бюро по труда“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK