Община Белица осигури работа на 110 трайно безработни и хора в неравностойно положение

Снимки: Община Белица

Кметът на община Белица Радослав Ревански осигури заетост за 12 месеца на 110 трайно безработни лица и хора в неравностойно социално и здравно положение.

От 13.08. започна обучение на трайно безработни лица включени в проект "Работа" по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Включените лица ще се обучават в професиите „Помощник в строителството“ - специалност „Основни и довършителни работи“, „Работник в озеленяването“- специалност "Озеленяване и цветарство", “Помощник пътен строител“ - специалност „Пътища, магистрали и съоръжения“.

Другата група хора е привлечена в изпълнение на проект „Социално предприемачество без граници на територията на община Белица“ по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Развитие на социалното предприемачество“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 - 2020 г.

Хората от целевата група в рамките на една година ще има възможност за мотивационно обучение за подобряване на жизнения им стандарт, осигуряване на заетост, приобщаване към общността, както и възможност за активното им участие на пазара на труда и не на последно място даване на нов старт в живота им. 

След успешно приключване на обучението и по двете програми лицата ще получат сертификат и ще бъдат назначени на работа за период от една година.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK