Освобождават от заплащане наемателите на общински обекти

Снимки: Община Благоевград

Общинският съвет проведе редовна сесия при засилени противоепидемични мерки

Общинският съвет в Благоевград проведе днес редовно заседание. Сесията се състоя при взети строги противоепидемични мерки и предварително разпределени места за присъстващите. Заседанието се проведе под ръководството на председателя на Общински съвет Благоевград - Андон Тодоров.
 
Председателят обяви, че са събрани средства от стартиралата дарителска кампания в края на изминалия месец, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и ще бъдат закупени предпазни костюми за Спешен център – Благоевград.
 
Съветниците спазиха традицията и направиха подаръци на семействата на Ивайло Червилов и Благовест Стоицов, които наскоро станаха бащи.
 
Председателят Андон Тодоров съобщи, че е създадена нова четиричленна група с наименование ‘‘Свободни демократи“, начело с Калоян Ханджийски.
Сесията се проведе при следния дневен ред от 15 точки.
 
По първа точка съветът отхвърли и не прие предложение относно проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата на реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Благоевград.
 
Общинският съвет прие предложение относно определяне размера на трудовите възнаграждения на кметовете в рамките на действащата нормативна уредба и средствата за работна заплата. Съветът след гласуване прие годишен финансов отчет и баланс за 2019 година на общинско търговско дружество „БЛАГОЕВГРАД ФЕСТ“ ЕООД.
 
Съветниците дадоха съгласие за освобождаване от заплащане на наемни вноски и концесионни плащания на наемателите и концесионерите на общински имоти и търговски обекти във връзка с обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение в страната, свързано с разпространението на COVID – 19. Община Благоевград участва в Организация за управление на Рило-Пирински туристически район.
 
Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Община Благоевград за 2020 година и План за действие на Община Благоевград за интегриране на ромите (2020-2022) гласува Съветът.
 
Приет е и годишен план за развитие на социалните услуги в Община Благоевград за 2021 година.
 
Съветниците приеха предложение за предоставяне под наем на общински поземлени имоти за временно депониране на земни маси за строителството на автомагистрала „Струма“ Лот 3.1. в участък „Крупник – Кресна“.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK