Освободителите на Кюстендил в музейна работилница за деца

Снимка: Личен архив

Посвещават инициативата на 142 години от Освобождението на града

Деца влизат в дрехите на българските опълченци в Кюстендил, като инициативата е посветена на 142 години от Освобождението на града от османско иго.

„В памет на това събитие, поредната музейна работилница за деца фокусира вниманието си върху личностите, спомогнали за осъществяването на великото дело.

Основен елемент от заниманията през този месец е визията на героите на Кюстендил – Задерновски, Майендорф, Ертел, Савойски, Ильо Марков, митрополит Иларион, Симо Соколов и др.“, обявиха от Регионалния исторически музей, които са и организатори на проявата.

С помощта на интерактивни игри децата имат възможност да се запознаят с военните униформи, носени в периода на Освободителната война, да подредят пъзел с някои от емблематичните картини, посветени на събитията от периода 1877-1878 г. и да се облекат в дрехите на българските опълченци.

Музейната работилница ще се проведе на 16, 17 и 18 януари 2020 г. от 14.00 до 18.00 ч. в музейния кът за деца и любопитни възрастни към Регионален исторически музей – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK