Освободиха шестимата задържани авджии за бракониерския лов в Гърция, случаят се разследва

Снимка: Infomreja.bg, архив

Тази сутрин от клетката на Районното управление в Гоце Делчев са били освободени след разпити и изтичане на 24-часовото им задържане шестимата авджии от ловната група на сатовчанското село Туховища, които вчера бяха арестувани при проведена международна акция от горски и полицейски служители от българска и гръцка страна, научи ИНФОМРЕЖА.

Срещу всички са образувани досъдебни производства и ще бъдат съдени за незаконно преминаване в чужда държава и незаконен лов на нейна територия.

"Някой хора се опитват да изкарат проблема политически, свързвайки го с местните избори. Смея да твърдя, че подобно омаловажаване на престъпления от такъв мащаб, и то на международно ниво, е недостойно. В задържаната група има хора от ДПС, от ГЕРБ, та и роднини на служители на ДЛС "Дикчан" и никой не се интересуваше по време на операцията каква е тяхната политическа принадлежност. Законите са за всички и всички сме длъжни да ги спазваме, без компромиси към когото и да било", заяви директорът на ДЛС "Дикчан" - с. Сатовча Пламен Поюков.

Както ИНФОМРЕЖА писа, организираната акция от двете страни на границата между България и Гърция е била планувана преди месеци след получени многобройни сигнали, че наши ловци редовно преминавали незаконно в гръцка територия, за да ловуват, което е незаконен акт-

Вчерашната авджийска група от Туховища бе заловена в района на сатовчанското село Годешево.

 

КОМЕНТАРИ

той08:56 - 21.12.2015
крайно време е да хванат и гръцките ловци защото всяка сряда ,събота и неделя те нарушават държавната ни граница.Влизат и застават на пусия между нашите ловци направете проверка и ще видите.Ще се вземат мерки когато някой мине за прасе.Вярно законите са да се спазват от всички.
Лотоса05:39 - 21.12.2015
Законите да важат еднакво за всички.Браво на горските и гранични власти. Сандетата да не се сърдят на никого,техните своеволия в общината и ловът са безкрайни! Съд и в затвора.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK