Освободиха от ареста директора на ТЕЦ „Бобов дол“

Снимка: Infomreja.bg

Емил Христов беше задържан за 24 часа

Директорът на ТЕЦ "Бобов дол" Емил Христов е освободен, предаде bTV. Христов потвърди, че е бил задържан в Козлодуй, където е бил в командировка, но в момента е на работа в Централата и говори с адвокатите си.

Вчера в късния следобяд Емил Христов беше задържан, докато е в командировка в Козлодуй.

Репортер на ИНФОМРЕЖА направи опит да се свърже с Христов, но без резултат. Телефонът му е изключен, а от прокуратурата до този момент не са обявили официално причината за ареста.  

В последния месец ТЕЦ-ът бе обект на многократни проверки. Преди седмица главният прокурор Иван Гешев беше в централата във връзка с горенето на отпадъци.

По същото време прокуратурата възложи на Екоминистерството пълна проверка за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, внесени от страни от Европейския съюз. Иван Гешев съобщи тогава, че са констатирани нарушения.

Едното е, че централата е горяла боклук, смесен с въглища. Второто нарушение е, че е изтекло разрешителното на ТЕЦ-а да гори каквото и да е друго, освен въглища. Третото е, че в площадка в съседство с централата нерегламентирано се складира боклук за изгаряне.

Обект на проверката са ТЕЦ-ове "Бобов дол", "Брикел", "Сливен" и "Перник", свързани с бизнесмена Христо Ковачки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK