Освободиха д-р Улевинов от директорския пост в МБАЛ – Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Временният управител е д-р Петър Филибев

Днес в Гоце Делчев беше проведена отложената на 8-и април сесия на Общинския съвет. Междувременно, на 8-и и 9-и април, определена комисия с председател Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев, е провела разговори с лекарите, напуснали МБАЛ „Иван Скендеров“, и с управителя на здравното заведение – д-р Улевинов. На срещите са били обсъждани въпроси, поставени от членовете на комисията, и такива, коментирани в публичното пространство. 

По време на срещите управителят на болницата е отговорил на голяма част от въпросите и се е спрял на мерките, които е предприел за изпълнение на Управленската си програма, която е представил на конкурса при избор на управител.

„Комисията смята, че са нарушени диалогът и екипното взаимодействие. Не са взети навременни мерки тези проблеми да бъдат решени в интерес на общата работа, реформите в здравното заведение и спокойствието на населението в обслужвания район“, каза докладчикът.

Мнението на комисията е, че реформите в болницата трябва да продължат, като се обединят усилията на всички лекари и медицински сестри, в интерес на хората, които разчитат на качествена здравна услуга.

Друг момент, на който се акцентира в становището на комисията, е да се наложи  приемственост между младите специалисти и лекарите с опит. Необходимо е също така да се увеличат дейностите и услугите, като бъдат осигурени и други специалисти, от които здравното заведение има нужда, както и да бъде използвано оптимално наличното медицинско оборудване. 

„Особено важно е усилията за укрепване на болницата да бъдат насочени към намаляване на задълженията и разходите и да се оптимизира кадровият състав“, каза още кметът Москов.

Председателят на комисията направи предложение д-р Владислав Улевинов да бъде освободен  от длъжността управител на болницата, „като не се освобождава от отговорност“.

Предложението беше прието с 19 гласа „за“, 7 – „против“ и 3 заявления за конфликт на интереси.

Комисията предложи за временно изпълняващ  длъжността управител на МБАЛ „Иван Скендеров“ (до провеждане на конкурс) д-р Петър Георгиев Филибев – управител на Медицински център 1.

След приемане на предложението, д-р Филибев беше освободен като управител на Медицински център 1.

Предложението на комисията за временен управител на Медицински център 1 е д-р Михаил Маникатов. Отново чрез поименно гласуване то беше прието от 21 общински съветници, а 7 се въздържаха.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK