Освиркаха Лютви Местан в Краище. Нарече Муса Палев предател и предупреди: ДПС е ласкава само към верните си хора

Снимки: Читатели на ИНФОМРЕЖА

Освирквания и гневни възгласи белязаха посещението на председателя на ДПС в Белица.

Снощи Лютви Местан и целият предизборен щаб пристигнаха в село Краище за официалния старт на предизборната кампания на своя кандидат за кмет Радослав Ревански.

Местните партийни членове и симпатизанти ги посрещнаха с карамфили и питка с мед. На площада обаче гостите бяха неприятно изненадани. В предните редици на събралото се множество се чуха аплодисменти, които набързо бяха заглушени от мощни освирквания и викове „Ууууу“.

Местан се опита да овладее емоциите на хората, но речта му на няколко пъти бе прекъсвана от неодобрителни възгласи.

В словото си лидерът на ДПС отдели два пъти повече време и внимание на отлюспения от ДПС народен представител Муса Палев, отколкото на кандидата за кмет Ревански.

Нарече Палев предател и напомни пред избирателите в Краище, че ДПС е грижовна и ласкава само към верните си кадри, а към предателите - строга и сурова. 

В осемминутната си реч три пъти подчерта, че Движението за права и свободи е голяма и велика партия, която се грижи за своите хора, като думите му бяха заглушени от смесица от аплодисменти и освирквания.

На „предателя“ Муса Палев Лютви Местан противопостави кандидат-кмета на Белица Радослав Ревански, когото определи като надежден кадър на ДПС и достоен син на Родопа планина.

По-късно реч се опита да изнесе реч и кандидат-кметът на община Гърмен Ахмед Башев. Той обаче така и не успя да се изкаже докрай, тъй като бе посрещнат с обиди и освирквания от множеството.

След официалните слова митингът продължи с концерт на фолк дивата Анелия.

Ето и цялата реч на Лютви Местан в Краище без редакторска намеса:

Благодаря ви! /Уууу/. Добър вечер, скъпи братя и сестри! Обърнете внимание сега - ще ви поздравя и със съкровеното, което ще чуете само от председателя на ДПС: Селям алейкум, скъпи братя и сестри от Краище, от Белица /Уууу/.

Господин Имамов /Алиосман Имамов/ ми каза, че на площада има напрежение, аз ще бръкна още по-дълбоко в раната. Сега искам всички да ме чуете, включително и тези отляво и отдясно. Скъпи братя и сестри, ще чуете един разказ за една много голяма, велика партия...

2013 година, когато спечелихме убедително парламентарните избори и влезнахме във властта, искам да ме чуете, за първи път в историята не на Кърджали, а на Благоевград ние имахме областен управител /Ууууу/.

Крайните националисти, враговете на ДПС се вдигнаха на бунт, поискаха оставката на Муса Палев. От БСП поискаха оставката му. Какво направи ДПС – когато викате отляво и отдясно ще чуете първо това, което сега ще ви кажа за величието на партията. Аз застанах пред цяла България и казах: Не, няма да дадем Муса Палев, защото е кадър на ДПС. Ще изтегля /Ууууу/, чуйте малко, министрите от кабинета, ще напуснем властта, обаче няма да си дадем кадъра.

Това е великата партия, тя може да защитава своите кадри, може да бъде ласкава и грижовна към своите кадри. Когато обаче същият този кадър на ДПС забие нож в гърба на партията, тази партия е длъжна да бъде сурова и затова днес неговите приятели го обявиха за предател /Ууууу/.

Затова аз като председател на партията, която защити Муса Палев и беше готова да жертва министрите на партията заради него, имам право да бъда суров и да кажа тежкта си дума, а тежката ми дума е следната – кандидатът на ДПС е Радослав Ревански. Ела тука, Ревански /Уууу, ръкопляскания/.

Това е кандидатът на ДПС. За Муса Палев няма връщане назад, няма връщане назад. Това е бъдещето на Белица, един достоен син на Родопа планина и на Белица. Сега да ме чуят - господин Ревански е роден в село Бабяк, обаче това е син и на Краище, и на Златарица, и на Палатник, той е син на цялата община Белица и ще бъде еднакво грижовен и за Бабяк, и за всяко едно от селата, а за град Белица. Това е един от най-подготвените млади кадри на ДПС.

Дойдох тук, на този площад, с целия предизорен щаб, за да ви поднеса в дар, в подарък един достоен син на Родопа планина на вашата община, това е той. Ревански, Радо, приятелю, в своето изказване ти каза, че аз гледам с добро око на родопчаните, благодаря ти за оценката, но трябва малко да те поправя, аз не просто гледам с добро око, аз наистина съм един от вас и тези думи стоят добре в моите уста, в твоите уста, в други уста тези дума са лъжовни. Аз наистан съм син на Родопите, когато по време на предишната кампания бях посрещнат топло отново с хляб и сол, целунах ръката и прегърнах една възрастна жена. И тогава казах: „Бабо, ти миришеш на моята майка“. Тогава вестниците и телевизиите ме подиграха, че съм казал на тази жена, че мирише на майка ми. Нека да ми се подиграват, аз като ви гледам в очите, виждам майка си, виждам брат си, сестрите си, виждам майка си, защото сме от едно голямо семейство – семейството на ДПС. /Уууу, ръкопляскания/.

Искам да подкрепите този млад, чист, неопетнен, високообразован кадър на ДПС. Аз като председател на партията ви обещавам, скъпи братя и сестри, така, както влиза в общината на 25 октомври чист, доблестен, честен, след 4 години само в едно нещо ще се промени в Радослав Ревански — просто ще бъде с 4 години по-възрастен. Той ще си остане същият чист, неопетнен, честен Радослав Ревански. Истински беличанин, истински родопчанин, истински родопчанин. Тази вечер, сега искам заедно с него да чуя не само от пррдните редици, но и от задните редици едно мощно ДПС, за да заглушим враждебните подвиквания отляво и отдясно, дееепесе /Уууу/.

Много ви благодаря, гласът на ДПС, гласът на любовта, гласът на толерантността, гласът на приятелството са по-силни от гласа на омразата, бъдете ми живи и здрави, обичам ви, целувам ви ръка, прегръщам по-малките, целувам ръката на по-възрастните, целувам ръката на всеки един от вас, бъдте ми живи и здрави, благодаря ви!

 

КОМЕНТАРИ

Въведете име...12:18 - 13.10.2015
Въведете коментар...
Въведете име...13:09 - 12.10.2015
Въведете коментар...
възмутен08:28 - 09.10.2015
Баба Марта, Медия - пенсионираната проститутка и чучето -новия ходжа на с. Краище, който разнася Корана от къща на къща и кара хората да се кълнат, че ще гласуват, а като го разкриха се скри в болница, това ли е елита на новия кандидат кмет. Срам и позор!
Ali17:35 - 08.10.2015
"БУНТАРСКИЯТ ДУХ НА КРАИЩЕ ДАДЕ ПРИМЕР НА ВСИЧКИ КАКВО ОТНОШЕНИЕ ЗАСЛУЖАВА ДПС. ДЕМАГОГИЯТА, НАСАЖДАНА ДЪЛГИ ГОДИНИ ОТВРАЩАВА И ПОЛУЧАВА СВОИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ. КРАИЩЕ ПОКАЗА НА ВСИЧКИ, ЧЕ ДПС НЕ Е ЖЕЛАНО ПОВЕЧЕ!" smile emoticon

FACEBOOK