Община Благоевград няма да обжалва решението на КЗК за оператор на депото

Снимка: Infomreja.bg

Депото събра общинските кметове в Благоевград отново

В Община Благоевград се проведе Общо събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците – Благоевград, на което присъстваха кметовете на 5-те общини, членове на сдружението, както следва:

Инж. Румен Томов, кмет на Община Благоевград;

Апостол Апостолов, кмет на Община Симитли;

Георги Кабзималски, кмет на Община Рила;

Иван Минков, кмет на Община Кочериново;

Крум Маринов, кмет на Община Бобошево.

На заседанието присъства представител на областния управител на област Благоевград.

Общото събрание на „Регионално сдружение за управлениe на отпадъците – Благоевград” взе решение, с което предлага кметът на Община Благоевград да не обжалва Решението на Комисията за защита на конкуренцията. След влизането му в сила да премине към продължаване на откритата процедура и сключване на договор с избрания изпълнител ДЗЗД „Регионално депо – Благоевград 2019 г.“.

На предишната си среща кметовете на общините решиха договорът с избрания изпълнител да не се подписва, тъй като не е спазена процедурата за възлагане на обществена поръчка - с други думи петте общини е трябвало да се съберат и да вземат решение за възлагането й, но такова събрание, по време на кабинета "Камбитов", не е осъществено.

За изпълнител бе избран именно консорциумът „Регионално депо – Благоевград 2019“ със следните членове: „Център за рециклиране“ (с 66% дял в него), „Ресурс Фонд“ и „Еко Комюнити“ – 17% дял.

На 19-ти декември въпросният консорциум е подал жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу решението за прекратяване на процедурата. КЗК е образува производство по жалбата и отмени решението на Томов.

Така Комисията върна преписката на възложителя за продължаване на процедурата за сключване на договор с ДЗЗД „Регионално депо – Благоевград 2019“.

 


 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK