Осветиха мемориален знак в памет на Лили Шмидт – почетен гражданин на Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Днес на светлия християнски празник Игнажден бе осветен мемориалният знак в памет на Лили Шмидт – почетен гражданин на Кюстендил, който е поставен в непосредствена близост до Общинската трапезария в областния град.

Върху мемориала е изписано "Доброто е дар от Бога!"

Осветът бе извършен от отец Светли от храм "Св. Богородица", а на събитието присъстваха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, зам.-кметовете Светослав Василев и Надя Каратова, граждани, получаващи храна в трапезарията, представители на неправителствени организации, социални работници, дарители и други.

Непосредствено преди освета музикален анонс с цигулката си направи Димитър Хлебаров.

„Лили Шмидт е една изключителна жена, за която лично аз, а мисля, че и никой от вас не познава да има аналог в нашата нова българска история. Идвайки тук в началото на 90-години, Лили вижда една страхотна бедност и разбира, че от тук нататък нейния живот ще бъде посветен на една единствена кауза – да помага на своите сънародници и съграждани.

Лили Шмидт беше казала, че е дала обет до края на живота си да помага и тя го правеше до последните дни на своите достолепни 91 години.“, каза по време на събитието Виолета Атанасова, председател на женско дружество „Майчина любов“ и подчерта, че ако ние успеем да продължим делото й, то това ще бъде най-драгоценния плод на всичко, което Лили Шмидт успя да създаде в пълноценния си живот.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK