Остро въглеокисно отравяне е причинило смъртта на майката и сина в Търговище

Снимка: Рixabay

Двамата приготвяли зимнина на газов котлон при плътно затворени прозорци и врати

Назначената експертиза по воденото от Окръжната прокуратура в Търговище досъдебно производство по повод смъртта на майка и син в дома им е изготвена.

Делото беше образувано, след като в апартамент в кв. „Запад“ в Търговище на 9 октомври тази година бяха намерени починали 51-годишната Р.Г. и 28-годишният й син Ст. К.

В заключението на експертизата се казва, че няма никакво съмнение за причината за смъртта на майката и сина. Това е остро въглеокисно отравяне с високи стойности.

Първите признаци на отравяне при дишане на богат на въглероден окис въздух засягат сърдечно-съдовата и централната нервна система. Те са най-чувствителни към хипоксия и водят до объркване, сънливост и замаяност. Затова с право въглеродният окис се нарича тих убиец.

Още при първоначалния оглед на местопроизшествието в дома на загиналите не бяха открити видими следи от насилие. Пострадалите приготвяли зимнина на газов котлон при плътно затворени прозорци и врати.

Предстои да бъде назначена и пожаротехническа експертиза за установяване механизма за отделянето и натрупването на въглероден окис при горенето в затворено помещение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK