Оставиха в ареста Васил Маникатов, той съжалява, че няма кой да гледа оранжерията му с марули

снимка: infomreja.bg

Соченият за наркобос №1 на Югозапада Васил Маникатов остава в ареста. Съдия Величка Пандева уважи иска на окръжната прокуратура в Благоевград и остави зад решетките известния санданчанин.

Той бе задържан по искане на властите в Гърция заради приведени в действие две европейски заповеди за екстрадиция, издадени от съда в Атина. Едната заповед е от 27 декември 2006 година, а другата - от 7 май 1996 година. В тях той е обвинен в притежание и разпространение на наркотици.

Според защитника на Маникатов - адвокат Илия Янев, обвиненията в европейските заповеди са общи и неясни. "В тях пише, че на неизвестно място и в неизвестно време клиентът ми е продал на дадено лице 3 кг хероин", обясни адвокатът. Той бе категоричен, че по двете европейски заповеди за екстрадиция е изтекъл 15-годишният давностен срок. Освен това Маникатов по същото време е бил в затвора и няма как да е извършил друго престъпление.

Илия Янев заяви, че клиентът му се превръща в изкупителна жертва за отвличане на общественото внимание. "Вместо да сте пред Народното събрание и да следите протестите на земеделците, вие сте тук в съда", обърна се Янев към репортерите. Той попита реторично защо чак сега прокуратурата и полицията привеждат в действие двете заповеди, при положение, че са издадени преди години.

Васил Маникатов заяви в съда в Благоевград, че е невинен. "Точно преди един месец, на 4 ноември, излязох от затвора, където изтърпях десетгодишна присъда. На 10 ноември наех под аренда една оранжерия в Петрич, в  която засях близо декар и половина с маруля. Тъкмо посях корените и дойдоха да ме арестуват", заяви той. Васил Маникатов увери съда, че не е виждал хероин през живота си.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK