Оспорвано второ място на изборите за парламент в данните на "Маркет линкс"

Снимка: Infomreja.bg

Над 22,5% от заявилите, че ще гласуват биха избрали коалицията ГЕРБ-СДС

Изборите "2 в 1" за президент и парламент ще стимулират избирателната активност. Това показват резултатите от социологическото проучване "Маркет линкс", финансирано и реализирано съвместно с bTV. То е проведено сред 1076 лица над 18 г. в страната в периода 14-20 септември 2021 г., по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Общо 77% отговарят, че ще гласуват, а 14% - няма да отидат до избирателните секции на 14 ноември. 9% от запитаните все още се колебаят.

Ако извънредните парламентарни избори бяха днес, над 22,5% от заявилите, че ще гласуват биха избрали коалицията ГЕРБ-СДС. Агенцията отчита ръст в резултата им спрямо предишните месеци и избори.

Има малка разлика в резултатите и на три партии в момента, които ще се борят за второто място.

За второто място имат потенциал да се борят цели три партии - БСП получава 14,5 на сто. "Има такъв народ" и "Демократична България" - съответно с 13,5% и 11,9%.

Формацията на Кирил Петков и Асен Василев събира около 11% подкрепа. Според проучването, тя черпи своя ресурс от повечето политическите сили, с изключение на ДПС, но събира привърженици и от негласувалите на последните избори.

За ДПС биха гласували 9,8% от анкетираните. "Изправи се БГ! Ние идваме" е загубила част от подкрепата си и е в рисковата зона около 4%.

Под 4-процентовата бариера за влизане в парламента остава и партия "Възраждане". /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK