Оспорваният шахматен турнир в Огняново излъчи своите победители

Снимка: Infomreja.bg

Десетият шахматен турнир, който се проведе в село Огняново, протече при изключително оспорвана игра. До последния – седми кръг, конкуренцията между шахматистите беше голяма, резултатите – динамични.

На първо място в крайното класиране е Светослав Лозанов от София с 6 точки от всичките 7 възможни по Швейцарската система. Той получи и наградата, обещана  при откриване на състезанието от собственика на хотел „Огняново“, където то се проведе – ваучер за двудневна почивка за двама.

Приятна изненада на състезанието беше класирането на второ място с 5,5 точки на Ангел Тошков от клуб „Никополис“ в село Гърмен.

Същия брой точки имат състезателите до шесто място включително.

Третото място зае гросмайстор Николай Нинов от Пазарджик, а четвъртото – майсторът на спорта Емил Младенов от Сливница.

На пето място се класира председателят на Българската федерация по шахмат Методи Стойнев, а шести е Стоян Иванов от Дупница.

За най-млад и проспериращ шахматист от региона  беше обявен  Евгени Ярчев от Марчево, който е роден през 2009 година. Той получи купа – плакет.

С купа от състезанието си тръгна и А. Стойковски от Република Северна Македония.

Учредителят и организатор на състезанието – господин Стоян Стругов, изрази задоволството си от високото ниво на игра, показано от състезателите.

Както предишните, така и това издание на турнира  изигра своята роля да популяризира тази древна игра главно сред подрастващите и да им помогне във все по-пълното и овладяване. Тази година една четвърт от състезателите бяха деца и младежи. Те играха в конкуренцията на майстори - сериозен урок, от който неминуемо ще имат полза.

 

КОМЕНТАРИ

Мими09:34 - 22.04.2019
Ремонт на баните - 5 стаи за 800 хиляди лева.Честито! Бах вашта мама крадлива...
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK