Десетки деца се включиха в музейната работилница „Освободителите на Кюстендил“

Снимки: Личен архив

Децата от група „Лъвчета“ към ОДЗ „Слънце“, се запознаха с военните униформи

Десетки деца се включиха в традиционната музейна работилница на РИМ – Кюстендил, която този месец бе озаглавена „Освободителите на Кюстендил“.

Група "Лъвчета" към ОДЗ „Слънце“ бяха сред посетителите на културното звено, които имаха възможността да се запознаят с военните униформи, носени в периода на Освободителната война, да подредят пъзел с някои от емблематичните картини, посветени на събитията от периода 1877-1878 г. и да се облекат в дрехите на българските опълченци.

На 29 януари 2020 г. се навършват 142 години от Освобождението на Кюстендил от османско иго. В памет на това събитие, поредната музейна работилница за деца фокусира вниманието си върху личностите, спомогнали за осъществяването на великото дело.

Основен елемент от заниманията през този месец е визията на героите на Кюстендил – Задерновски, Майендорф, Ертел, Савойски, Ильо Марков, митрополит Иларион, Симо Соколов и др.

Музейната работилница ще продължи до 18-и януари в Музейния кът за деца и любопитни възрастни към РИМ – Кюстендил, съобщиха от културното звено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK