Владимир Петров от „Новите майстори“ с „Арт експлозия“ в Кюстендил

Снимки: Личен архив

Показва 30 платна, изградени в стила на екшън пейтинга

Първата самостоятелна изложба на Владимир Петров от школата „Новите майстори“ поставя провокация още със самото си заглавие. „Арт експлозия“ е концептуална рамка, която събира в себе си 30 платна, изградени в стила и по класическите принципи на екшън пейнтинга.

Рисуващият е отделен от картината и не докосва пряко изобразителната повърхност. Боята достига платното от дистанция, свободно се движи по него, пада, капе, стича се, оставяйки експресивни следи от енергичните движения на ръката.

Всяка една творба е вълнуващ експеримент и своеобразен тест на физическите характеристики на боята – плътност, текстура, покривност. Екстремен и в живота, и в спорта, Влади успява да покаже изобразителния си талант в най-подходящата форма. Енергията на неговите картини е динамична и остра, смела, категорична. Лишените от всякаква предметност платна ни напомнят на дъждовни локви, смесени с бензина от форсирани двигатели на мотори.

В съзнанието ни се редуват асоциации за корозирал метал, скални отвеси, буреносни облаци, неон… Абстрактни по своята същност, картините на Владимир Петров провокират личната ни естетика.

Карат ни да се вглеждаме в тях многократно и да откриваме нови фрагменти, увличат ни в играта на създаването им и докосват собствената ни творческа енергия, превръщайки ни от зрители в техни съавтори.

Официалното откриване на изложбата е днес от 18.30 часа в Общинския драматичен театър в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK