50-годишен юбилей отпразнува ОУ „Св. Паисий Хилендарски” - Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Празникът се проведе под наслов „Криле и корени“

ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Кюстендил, отпразнува половин век от своето създаване. Много родители, бивши и настоящи учители, баби и дядовци представители на РУО-Кюстендил, в лицето на началника Мая Стойчева, както и на МОН - Радостина Новакова, гости от Общината и много приятели на учителския екип изпълниха двора на училището.

Празникът се проведе под надслов „Криле и корени”. С приветствие беше открито тържеството от директора Здравка Тасева, което беше допълнено със слово от Радостина Новакова. Тя от своя страна разказа историята на учебното заведение през тези 50 г.

Всички ученици бяха включени в тържествената програма, от най-малките първокласниците, та до най-големите. Присъстващите се насладиха на образа на Паисий, претворен от възпитаник на училището, както и на вдъхновяващи декламации, песни и танци.

Беше запален огън, олицетворяващ огъня на знанието, който трябва да бъде поддържан непрекъснато в подрастващите от учителския колектив.

Гостите на ОУ „Паисий Хилендарски“ - Кюстендил, бяха очаровани от прекрасните танци на момичета с криле на пеперуди.

След всяко изпълнение се чуваха бурни аплодисменти и възгласи на присъстващите. Тържеството завърши с общо хоро и с ярка вълнуваща заря, която озари със звезди небето .

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK