„Осогово волей” с ценна победа, втори са в групата

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Важна победа записа „Осогово волей” в предпоследния си мач от първенството в Любителската волейболна лига. При неделното си гостуване в столицата кюстендилци се наложиха с 3:1 гейма над състава на „Addicted-B” в среща от група „Е” на „Б” дивизия. Така те заеха 2-ро място във временното класиране, което директно ги изпраща на осминафиналите.

„Осогово волей” спечели първите два гейма с 18:25 и 19:25 точки и загуби третата част с 25:21. В четвъртия гейм кюстендилския тим бе повече от категоричен и след 25:16 точки затвори мача с 3:1 гейма.

”Победата бе задължителна и дадохме всичко от себе си, за да спечелим. Остава да изиграем най-важния мач - с „Холестеролни лъвове”, които са водачите в групата. Хубавото е, че двубоят ще е в Кюстендил, но все още не сме уточнили дали ще играем на 19 или 25 февруари. Има вероятност да сме се класирали за осминафиналите преди да сме изиграли срещата и изхода от нея да е без значение. Трябва да вземем поне само точка и продължаваме напред. Надявам се зала „Осогово” да се напълни с любители на волейбола, които да ни подкрепят”, заяви капитанът на кюстендилския тим Явор Христов.

По правило за осминафиналната фаза се класират първите два отбора в групите и някои от тези на трето място с най-добри показатели.

По-рано „Осогово волей” отстъпи в драматичен двубой на АВК „Отборко” с 0:3 гейма. И в трите гейма битката бе много оспорвана, за съжаление обаче кюстендилци не успяваха да приключат резултата в тяхна полза - 24:26, 26:28 и 25:27 точки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK