"Осогово Рън" събра 58 бегачи и 25 колоездачи

Снимки: личен архив

Състезанието "Осогово Рън" в Кюстендил събра на централния площад "Велбъжд" 58 бегачи и 25 колоездачи. Събитието откриха зам.-кметът на община Кюстендил Светослав Василев и председателят на Сдружение Маратон Петър Панков, който стои зад организацията на веригата FIVE MOUNTAINS.

В конкуренция с 58 бегачи многократният шампион на България по планинско бягане Шабан Мустафа триумфира на надпреварата "Осогово Рън" с нов рекорд на трасето.

Състезателят на клуб "ОСКЛА Шампион" Сунгурларе, спря хронометрите на 2:22:51 мин., като времето е с почти 12 минути по - добро от предишния рекорд- 2 часа и 34 мин., поставено от Росен Лилов.

След него се наредиха кюстендилецът Ивайло Атанасов с време от 2:43:03 мин., а трети се класира Ангел Ангелов- 2:48:56 мин.

Победата при жените грабна Елена Димитрова с време 2:56:59 мин, следвана от Силвия Стефанова и Ивелина Василева.

На 5-о и 6-о място се наредиха кюстендилките - Боряна Попова и Ивелина Колева. Трасето за бегачите преминаваше покрай стадион "Осогово", картинг пистата и местостта Почивало, по горски път под х. Иглика до Студен кладенец (8,4км.), по черен и асфалтов път достига Осогово (13,2км.), продължава по черен път през Бегбунар (19,5км.) по централното било на Осогово до финала – връх Руен.

Най - бърз  при колоездачите бе Димитър Михайлов, който изкачи върха за 2:07:33 мин. Призовата тройка допълниха Ангел Йончовски и Фьодор Драгалов. При жените в колоезденето първа на връх Руен финишира Ивета Алексиева. 

Финалът бе на връх Руен /2251 м./ в Осоговска планина, а дисциплините на състезанието са планинско бягане и колоездене. Организатори на спортната проява са Община Кюстендил, туристическо дружество "Осогово" и сдружение Маратон.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK