18 години затвор за жестокото убийство на Митьо Сърбина в гоцеделчевския квартал "Юг"

Блокът, пред който се е разиграл инцидентът, завършил с фатален край за Димитър Ангелов /на малката снимка/. Снимка: Infomreja.bg

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Благоевград съдът е признал за виновен подсъдимия Костадин Гюргаков от гърменското село Огняново за извършено от него убийство с особена жестокост - престъпление по чл. 116, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Сутринта на 24.01.2014 г. подсъдимият Гюргаков пристигнал в Гоце Делчев и отишъл в заведението „Делибеев“, което често посещавал. Цял ден консумирал там алкохол, като само за кратко го напуснал, когато отишъл до намиращия се наблизо тотопункт, за да пусне фиш.

Вечерта в заведението дошли негови познати, сред които били пострадалият Димитър Ангелов, известен с прякора „Сърбина“, и Г. Стоилов. И тримата употребили голямо количество алкохол, като продължавали да пият.

В един момент между мъжете възникнал спор, който прераснал в скарване и блъскане един друг, а впоследствие и размяна на юмручни удари.

След като около 20 ч. Ангелов тръгнал от заведението, Гюргаков бил видимо ядосан, като започнал да отправя заплахи по негов адрес и да разпитва за местоживеенето му. Присъстващите му обяснили, че „Сърбина“ живее в района на ж.к. „Юг“ в града.

Един час по-късно конфликтът продължил пред блока, в който живеел Ангелов. Той излязъл навън при чакащите го Гюргаков и Стоилов с метална тръба в ръка. В хода на разправията помежду им подсъдимият успял да я вземе от Ангелов и го ударил с нея по главата, в резултат на което пострадалият паднал по гръб.

Вместо да преустанови действията си Гюргаков застанал над него и продължил да му нанася удари по главата, корема и бедрата с металната тръба и с крака. Ангелов опитвал да се отбранява, но подсъдимият продължавал да му нанася удари, докато тялото му не станало безжизнено. След това Гюргаков и Стоилов напуснали местопрестъплението.

Подсъдимият изхвърлил металната тръба в градската река и казал на свидетеля на случилото се да мълчи. Двамата седнали в заведение до един от мостовете на реката, като си поръчали вино. На излизане от него отвън вече имало полицейски служители, които ги задържали.

Извършената по досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е установила, че смъртта на Ангелов е настъпила в резултат на счупване на черепа и размачкване на мозъка, вследствие на нанасяне на силни удари по главата на пострадалия с метална тръба.

Убийството е било извършено с особена жестокост, като броят на травматичните увреждания, механизмът на нанасянето им разкриват висока степен на проявена ярост и ожесточение от страна подсъдимия Гюргаков.

Подсъдимият е осъден на осемнадесет години „Лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. По искане на прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград, мярката му за неотклонение е променена от „Парична гаранция“ в „Задържане под стража“.

 

Костадин Гюргаков в съдебна зала, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Тоя боклук е бил голям бияч . да го скъсат сега в затвора ,да види как се отнема живот.16:02 - 19.01.2018
Боклук ,убиец ще те скъсат в затвора.
МАП15:18 - 18.01.2018
Малко са 18 г за такова жестоко убийство...Видях проснатия безжизнен труп на мъжа,същата вечер,когато валеше дъжд...дъжда миеше мозъка му,който беше като чорба...главата му беше ,сякаш сгазена и размачкана....потресаваща гледка....
МАП15:18 - 18.01.2018
Малко са 18 г за такова жестоко убийство...Видях признатия безжизнен труп на мъжа,същата вечер,когато валеше дъжд...дъжда миеше мозъка му,който беше като чорба...главата му беше ,сякаш сгазена и размачкана....потресаваща гледка....
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK