Осми ден продължава протестът в триъгълника на властта

Снимка: БГНЕС

Гражданите са категорични в исканията си

Осми ден продължава протестът в триъгълника на властта. Гражданите са категорични в исканията си за оставка на кабинета Борисов, Те продължават и да искат и оставката на главния прокурор Иван Гешев.

По темата за общественото недоволството в страната, даде коментар Христо Иванов от Демократична България. Той заяви пред БиТиВи, че хората са на улицата заради погнусата, че може да има някой над закона.

Във връзка със сагата с плажа "Росенец", Иванов заяви, че акцията, която се е провела там, е биланеобходима, защото, по думите му, там няма нищо законно. Тази акция бръкна в нечия ранна и затова тези хора са тук днес, защото не може да има хора над закона.

От друга страна премиерът стои до Шиши и до Доган и го виждаме това, защото в момента БНТ е оглавявана от кадър на Пеевски. Данчо Цонев следи за разпределянето на средствата, за антикризисната помощ в парламента, а КЕВР готвят там да бъде поставен човек на Пеевски.

ДПС и Пеевски контролират главния прокурор. Видяхме я тази връзка през осемте джуджета и през Петьо Еврото, който е близък и до двете институции, коментира Иванов.

Още от началото се знаеше, че Гешев е негоден. Той нарушава закона. Борисов е през цялото време с шиши и аз го призовавам да си подаде оставката, заяви той.

В заключение той отсече, че хората са тук ,за да си искат бъдещето.

Същевременно от СДВР съобщиха, че ще предприемат действия за опазване на обществения ред и организация на движението, съобразена както с участниците в протестите, така и с останалите жители и гости на София. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK