Осман Октай: Главата на Местан ще падне, ДПС ще има друг "назначен" лидер

Осман Октай, снимка: Нова ТВ
Злият гений на прехода, който измисля политическите съглашателства, обръчите, рухването на корпоративни банки и финансови структури, не е Доган, заяви бившият депутат от ДПС

Историците трябва да направят преценка на присъствието на ДПС в политическото пространство, каза бившият бившият зам.-председател на партията Осман Октай в сутрешния блок на ТВ7. Твърде дълго бях в кухнята на политиката, но така нареченият преход във всички сектори е нещо като бедствието. От 10 години гледам нещата отстрани, по-ясно се виждат. Предстоят сътресения в ДПС. Очаквам да има драматични сблъсъци в тази битка за държавата в полза на обществото, предупреди Октай. Той допуска, че почетният председател на ДПС (Доган) ще прецени "приноса" на Местан за изолацията на партията и трябва да си плати тази цена. Ще намерят друг "назначен" лидер.

Агресивното поведение доведе до това ДПС да загуби голяма част от своята интелигенция, което компенсираха с циганските гласове. На местните избори обаче Движението ще има много голяма опозиция от независими кметове от самото мюсюлманско малцинство и прогнозирам, че ще загубят 50% от традиционните си общини, отбеляза Октай. По думите му заиграването с ромското малцинство е опасно и от ДПС го знаят, но действат провокативно.

Политикът обърна внимание на много по-важния въпрос според него: Кой стои зад Сараите? "Това е по-интересната тема. Промяната в поведението на ДПС настъпи през 2001 г. – с идването на НДСВ на власт. Тогава започна задкулисието да се окопава във властта чрез волята и силата на обкръжението на сараите... Чрез модела "Доган" контролираха всяка власт, кадруваха във всяка власт и обслужваха всички корпоративни задкулисни игри за рухването на банки, за строителството на "Белене" и "Цанков камък" и източването на милиарди, които, вместо да отидат за инфраструктура, отидоха в джобовете на определени кръгове и обръчи."

Октай подчерта, че неслучайно девет години Ахмед Доган е пазен от НСО и държавата плаща за това 2 млн лв. годишно. Това е, за да могат да го употребят политически за т.нар. задкулисие. 

По-интересното е, подчерта Октай, кой стои зад сараите. Злият гений на прехода, който измисля политическите съглашателства, обръчите, рухването на корпоративни банки и финансови структури, не е Доган. "Не съм съгласен с тази теза. Добре познавам Доган, той е най-контролираният, тайнственият, моделираният човек на прехода."

Според Осман Октай службите стоят зад всичко. На въпрос на водещите какво се крие зад думата "службите", не е ли много общо това понятие, Октай отговори: "Има определена фигура - още от Луканово време. В момента върви сериозно напрежение в тоза пространство. Всички са внимателни и галят с перо ръководителите на службите и бивши министри, защото тези хора държат много политици в разработките на службите и представляват много голяма заплаха. Много внимателни са представители на прокуратурата, съда, други институции, всичко е подчинено на това задкулисие."
Според Октай, ако до май приемат Закона за МВР и преструктурират службите, тогава ще въздъхнем и няма да има такъв страх и заложничество в това задкулисие.

Кой управлява България - на този въпрос ще имаме отговор. Единствената надежда след масираното присъствието на шефа на НАТО, на Джон Кери, с помощта на Брюксел - България ще се превърне в много важна логистика за събитията в Близкия изток, Украйна и ще даде шанс този тил на НАТО да се изчисти. Неслучайно НАТО решиха в София да има координационен център за Балканите. Това ще ни даде шанс с усилията на западните служби да се преборим с това, което се случва.
Полицейското задкулисие ще си отиде само тогава. Винаги има медии, които регламират и обработват общественото вимание в тези структури.

Костов каза нещо много важно – правителството ще бъде силно, от безсилието на партиите в парламента, посочи още Октай. Местните изборите ще бъдат разделителната линия какво ще се случи следващата година и до изборите за президент, смята той.

 

 

КОМЕНТАРИ

J.J.J18:47 - 06.02.2015
EEEиии от гората ли идвате бе??? Доган,Октай,и т.н. са били не вербувани а заставени от Д.С.Те все пак са си турци.Аnadan mu keafir!
Какъв съд искате и за кого?16:59 - 06.02.2015
Нали част от тези, които са провеждали този "възродителен" процес, сега са депутати от ДПС и тези, които казват, че са потърпевши, са избрали тези, които са ги променяли, за техни законни представители в Народното събрание. Какъв съд искате и за кого? За мен, за бабата от Беласица, заплашвана с убийство от циганите, режещи клоните на черешите или за невинните, доказано в българския съд, с бяло около носовете бизнесмени.
33317:49 - 05.02.2015
E,хайде сега единствено можело еди-кога си?! С този начин на мислене верно си заслужаваме съдбата да...ама ..не.Хората на запад от нас си търсят правата дооо дупка.
22216:47 - 05.02.2015
съд за помашките възродители,доносчици и престъпници можеше да има само и единствено 1989г.национални предатели като мижитурката желю провалиха завинаги този момент,най опасното шибано комунистическо крило се казва корпорация ДПС,никога повече няма да имаме шанс да осъдим виновните за възродителния процес,те, точно те са нашите водачи сега-еба ти гафа който допуснахме и продължаваме да допускаме,мамка му колко сме прости помаците, просто си заслужаваме съдбата.

FACEBOOK