Осиновиха първото куче по съвместния проект на Община Дупница и сдружение "Всички сме равни"

Снимки: Община Дупница

Първото осиновено куче по съвместния проект между Община Дупница и неправителствената организация Сдружение "Българска Федерация за защита на животните - Всички сме равни" е вече факт.

Преди дни един от доскорошните обитатели на приюта намери своите осиновители. „Радвам се, че проектът ни вече дава ефект. За по-малко от 20-ина дни, успяхме да намерим семейство на един от красавците. В момента имаме над 20 кучета, които търсят своите стопани и се надявам по-скоро да ги открият. Обновяваме базата данни постоянно във фейсбук“, коментира Даниела Борисова, представител и доброволец на Сдружението за Дупница.

„Условията в приюта придобиват състояние, каквото трябва да бъде. За целта трябва да отбележа, че срещаме подкрепа и разбиране от Община Дупница. Предстои ремонт на старите клетки и още подобрения в района, за да бъдат условията още по-добри. Ще организираме дарителски кампании, дни за разходка на кучетата от доброволци, а в момент разговаряме с „Неразделни братя“ на техния традиционен събор да дадем възможност да намерят нашите кучета своето „семейство“. Радостното е, че момчетата от „Неразделни братя“, както и „Патриоти Дупница“ откликнаха на идеята да помагат и вече се включиха в първата ни инициатива и ще продължат с помощта. Имаме още идеи, но нека да започнем с реализирането им, преди да ги официализираме“, допълни Борисова.

За последния месец други неправителствени организации, които се занимават също със защита на животните, са извели няколко кучета за лечение в клиники.

Ако искате да си вземете любимец, ако искате да станете осиновител или да споделите страницата си сред приятелите и дадете възможност на някой от красавците в приюта да намери стопанин – не се бавете! Можете да разберете повече на следната фейсбук страница:

https://www.facebook.com/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8E%D1%82-%D0%94%D1%83%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-1871184446462758/?fref=ts

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK