3-ма учители получиха приза „Будител на година“ в Дупница

Снимки: Община Дупница

Това са краеведът Иван Хаджийски, Явор Тодоров и Любка Йовкова - преподавател по физика и математика

Краеведът Иван Хаджийски, Явор Тодоров и Любка Йовкова преподавател по физика и математика в ОУ „Неофит Рилски“ получиха приза „Будител на година“ в кабинета на кмета инж. Методи Чимев днес. Заради епидемиологичната обстановка церемонията беше кратка, без гости и програма.

Иван Хаджийски получава признанието заради дългогодишния си труд за съхраняване на историята на града, като само преди няколко седмици той представи последния си голям труд проследяващ историята на кметовете на Дупница след османско робство.

Явор Тодоров също работи в посока съхраняване на историческата памет. Съставител е на множество албуми показващи стара Дупница, както и на книги събрали неговата изследователска дейност за историята на града и региона. Само през последната година той издаде две книги с историческа важност за Дупница, а днес подари на инж.Чимев и излязлата само преди 48 часа от печат книга "Хроника на дупнишките евреи".

Любка Йовкова е дългогодишен преподавател, която макар да е в в пенсионна възраст продължава да преподава със същата любов и внимание към децата. Тя е с 42 години стаж като преподавател.

"Вие сте хората, които ни напомняте на нас и най-вече за поколенията след нас кои сме, какви трябва да бъдем и каква е историята на Дупница. Личности като вас оставят своя почерк за бъдните поколения. За мен е гордост да бъдете днес при мен и да имам тази възможност да уважим неуморния ви труд и себераздаване към децата, които г-жа Йовкова възпитава през тези всички години, и историята на Дупница, която съхранявате г-н Хаджийски и г-н Тодоров", заяви инж.Чимев.

В неделя, 1 ноември от 11 часа пред паметника на Христаки Павлович-Дупнианин ще бъдат поднесени венци и цветя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK