Гледат делото "Арабаджиеви" и мерките на служителите от Комисията по хазарта

Снимка: Капитал

Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през март 2019 г.

Апелативният спецсъд гледа мерките за неотклонение на Пламен Георгиев и Тодор Марков, отговаряли за контрола в Държавната комисия по хазарта.

Двамата са обвинени, че тенденциозно не са упражнявали контрол върху фирмите на Васил Божков и са били част от организирана престъпна група, ръководена от хазартния бос.

Предишната инстанция не се съобрази с искането на прокуратурата да бъдат оставени в ареста и им постанови по-лека мярка – домашен арест.

Магистратите прецениха, че няма опасност обвиняемите да се укрият, а единият от тях настоя да бъде освободен, за да се грижи за болния си баща.

Делото срещу семейство Арабаджиеви също тръгва на 18 февруари. За тогава е насрочено разпоредителното заседание в Специализирания съд.

На 19 декември 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви и останалите петима обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари. За изпирането на пари обвинение е повдигнато на сина на Арабаджиеви – Вълчо (който не е обвинен като член на групата) в съучастие с родителите му и двама от участниците в групата.

Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през март 2019 г. с европейска заповед за арест. Два месеца по-късно те бяха екстрадирани в България и им бяха предявени обвиненията./ БГНЕС

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK