Осигурена е техника за почистване на пътя до „Картала“, акцията започва в ранния следобед

Два багера, фадрома и булдозер са осигурени и пътуват към ски център "Картала", за да разчистят пътя от огромното свлачище, което към 5 ч. вчера блокира пътя до курорта, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

В почистването ще се включат и служители на парк „Рила“, оборудвани с моторни резачки за премахване на дървесината. Екипи на пожарната и Планинска спасителна служба също на мястото на инцидента.

От тази сутрин линейка на Центъра за спешна медицинска помощ - Благоевград е мобилизирана да дежури в района на свлачището и ще бъде на разположение при нужда за оказване на лекарска помощ на блокираните в ски зоната.

Работата по отстраняване на снежната маса може да започне едва когато на мястото пристигне специализираната техника. По предварителна информация разчистването ще започне в ранния следобед днес.

Със съдействието на полицията, автомобили се пропускат само в извънредни случаи, за да не се предизвиква затруднение при почистването на свлачището.

За хората, които в момента са на пистата и във вилните зони е предвиден транспорт, а при нежелание да бъдат транспортирани до града, ще им бъде осигурена  доставка на храни и напитки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK