Още една улица затварят в Дупница заради ремонти, градът придобива нов облик

Снимки: Община Дупница

От днес е затворена ул. "Метоха"

От днес е затворена ул. Метоха в Дупница за преминаване на МПС-та.

Участъкът, който е вход към Градската градина, ще бъде изцяло ремонтиран - с подмяна на водопроводи, нови троатоари и асфалтирана.
 
Освен Градската градина, ремонтът обхваща и ул. "Ген. Г. Тодоров".
 
До приключване на ремонтните дейности за вход и изход на Градската градина ще се използва само ул. Кокиче. Поставени са вече информационни и указателни табели.
 
"Павираната улица не е ремонтирана от направата й. Трудно може да се каже, че бе улица, но трябваше да се осигури финансов ресурс, който успяхме да предвидим миналата година и да включим в списъка с "Капиталови разходи. Ул."Кокиче" е вече асфалтирана, остава един малък участък в Градската градина, който свързва двете улици, да бъде рехабилитиран, което ще бъде направено и след ремонта, да облекчим движението по направлението жк. Бистрица - Горна махала".
 
Ремонтните дейности няма да бъдат лесни, защото в този участък преминават два водопровода и ще има режим при подмяната им, но вярвам, че разбиране у живущите ще има", коментира кметът на Общината инж.Методи Чимев.
 
До 20-ина дни ще бъде изградена и монтирана и новата светофарна уредба на кръстовището при бившата "Севдина фурна", за да регулира движението.
 
Особено в пиковите часове, "тапата" в посока ж.к. Бистрица е огромна, но с ремонта на трасето през Градска градина, трафикът ще бъде облекчен.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK