Румен Радев: Политиците да започнат да се отчитат пред гражданите, а не пред Брюксел

Снимка: epicenter.bg

Ще имаме успехи в правосъдната система, когато нашите политици започнат да се отчитат пред своите съграждани, а не пред Брюксел. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев преди тържественото събрание-концерт във Военната академия „Г.С. Раковски”. Той бе там по случай предстоящия Празник на Сухопътните войски, предаде репортер „Фокус“.

Според държавния глава коментарите за доклада на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка са противоречиви, тъй като самият доклад е витиеват.

„Аз мисля, че българите отдавна не разчитат на тези доклади, защото те изместват отговорността – вместо пред българските граждани с тези доклади българските политици все повече се отчитат пред Брюксел“, коментира той.

По думите му най-важното е българските граждани да бъдат убедени в ефективността и справедливостта на нашата правосъдна система. „Да видят, че наистина има реална борба с корупцията и с несправедливостта, която се шири като усещане в цялото ни общество. Тогава ще имаме успехи и, когато нашите политици наистина започнат да се отчитат пред своите съграждани“, допълни президентът Радев. Той се съгласи с тезата на правителството, че липсата на нови препоръки е за отбелязване, но подчерта, че няма сериозен напредък и по препоръките до момента.

„Особено забележете – препоръки за постигане на ефективност в разкриването, пресичането, разследването и наказателното преследване за корупцията“, отбеляза още държавният глава.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK