Последен ден в чакане пред РЗИ -Благоевград, зала "Яворов" приютява "опашките"

Снимка: Infomreja.bg

Все още системата за издаване на електронни направления за тестване от личните лекари не е активна

Фоайето на зала „Пейо Яворов“ в Благоевград се превръща в чакалня на РЗИ.

Така дългите опашки от чакащи няма да ширят пред Инспекцията, а хората ще имат възможност да чакат да топло във фоайето за да получат направленията си за ПСР тестване.

Предложението за използване на залата бе дадено от общинския съветник и член на здравната комисия към ОбС-Благоевград, д-р Павлин Янкулски.

Той е и председател на Комисията за борба с коронавируса към ОбС. Именно като такъв той предложи опашките с поток от болни и здрави да бъдат ликвидирани и да бъде направена по-добра система за получаване на направленията.

Предложението на Янкулски бе одобрено както от членовете на Комисията, така и от съветниците през изминалата сесия.

Д-р Янулски сподели още, че са необходими средства за закупуването на скенер за РЗИ – Благоевград, тъй като този, който се използва в момента затруднява работата и бави процеса. Съветниците от ДПС са дарили скенер още в края на миналата седмица.

В последния ден преди чакането от площада пред РЗИ да се пренесе в зала „Яворов“, отново се извиха опашки.

Все още системата за издаване на електронни направления за тестване от личните лекари не е активна. А опашките от месеци продължават да се видят пред Инспекцията, с дистанция между заразени и такива, които макар и здрави, могат да се заразят преди да получат направлението си.

А Ансамбъл "Пирин", чиито танцьори репетират в залата, ще използват алтернативен вход.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK