Още две партии в Коалиция „Кюстендил“

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Нови две политически партии – Съюзът на патриотичните сили "Защита" и ВМРО – НИЕ се включиха в дясната „Коалиция Кюстендил” за предстоящите избори за общински съвет в община Кюстендил.

Подписи под споразумението за общо участие в частичните избори сложиха лидерът на Съюза на патриотичните сили "Защита" Албена Кочева и председателят на ВМРО-НИЕ Любомир Димитров.

Преди няколко дни, първи под споразумението за създаване на „Коалиция Кюстендил”, се подписаха четири политически партии от Кюстендил - СДС, Национално движение за стабилност и възход /НДСВ/, Гергьовден и Нова сила. Присъстващите се обединиха около това, че проектът на коалицията е успешен и трябва да продължи, защото представлява много повече граждани от община Кюстендил. Беше подчертано, че консултациите с други политически сили ще продължи, а предизборното споразумение е отворено и за други партии.

Участниците в споразумението ще издигнат единна листа за общински съветници на „Коалиция Кюстендил", в която предстои да се включат още десноцентристки формации, каза лидерът на СДС Анелия Любенова. Заедно ще определяме състава и ще подреждаме  листата, казаха участниците в коалицията. Коалиция "Кюстендил" се представлява от кмета на общината Петър Паунов.

Изборите за нов Общински съвет в Кюстендил са насрочени за 13 май, след като Върховният административен съд касира резултатите от миналогодишния вот.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK