Още двама задържани за пиянското меле в "Кремиковци", искрата подпалил зарязан от приятелката си младеж

Снимка: Infomreja.bg

Още двама участници в мелето на 15 септември в гърменския ромски квартал "Кремиковци" са арестувани вчера в хода на полицейското разследване, научи ИНФОМРЕЖА.

Въпреки опитите на уличените в престъплението роми да прикрият истината за развихрилия се скандал и междуфамилната война вътре в гетото, полицаите вече са на финал за установяване на същинската причина за скандала, а също и за неутрализиране на по-нататъшния развой на обявената война между двете тарторски фамилии - Айдарови и Илиеви.

Според версиите на ромите е станало известно, че зад разправията и последвалото меле в "Кремиковци" стоят голямо количество изпит алкохол, ревност и любовната история на изоставения от местна мургава красавица 22-годишен Кирил Айдаров.

Кирил е син на известната командорка в квартала Роза Айдарова. След като младежът през целия ден на сватбата се наливал с алкохол и гледал завистливо как бившата му приятелка играе на хорото до новото си гадже, той излял гнева си с удари и псувни върху бащата на момчето - Атанас Илиев, който също не му останал длъжен.

Сбиването между двамата приключило набързо и дори 22-годишният Кирил и бащата на съперника му Атанас се прибрали по домовете си, след като били разтървани от сватбари.

По-късно обаче скандалът бил възобновен с пълна сила, като млади мъже - приятели и роднини на клана Айдарови, застанали едни срещу други в ръкопашен бой с другата фамилия.

За мелето в ромския квартал „Кремиковци” полицейските органи са били сигнализирани около 20 часа, когато сватбата почти била приключила. Всичките петима участници и от двете страни в побоя - на възраст от 20 до 45 години, са били задържани още същата вечер. 

На трима от предизвикалите мелето, сред които е и основният участник Кирил Айдаров, са съставени актове по Наредба №1 на Община Гърмен. 

Полицейските органи от вечерта на побоя съблюдават стриктно обстановката в ромския квартал и респектират с присъствието си войната между двете фамилии да не пламне отново, както и тя да не излезе извън гетото и да разбуни населението в Гърмен и Марчево. 

”Няма опасност от ново разгорещяване на страстите, взети са всички превантивни мерки за спазване на реда в гетото. Спокойствието на жителите от селата Гърмен и Марчево е осигурено, въпреки че на този етап нужда от подобни мерки не се налага", коментираха ситуацията от полицията. 

От друга страна, голяма част от ромите в квартала заявяват, че скандалът е безобиден и битов и е станал вътре в гетото, като няма засегнати хора извън него. Определят го предимно като пиянски и не очакват враждата между двете фамилии да продължи.

"Готови сме при случай на посегателство независимо на коя от страните да сигнализираме органите на реда при евентуално повторно създаване на напрежение и побоища в квартала", коментират още ромите от "Кремиковци". 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK