Още 201 деца са подпомогнати от „Българската Коледа”

Снимка: Infomreja.bg, архив

Общо 247 деца са подкрепени от началото на 17-ото издание на кампанията

Още 201 деца, нуждаещи се от лечение, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства, са подпомогнати в рамките на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, кампания 2019/2020.

Молбите им бяха одобрени на проведените последни заседания на Експертния съвет и Комисията към „Българската Коледа“ на базата на приложените към заявленията на всяко дете актуални медицински документи и изразени становища от лекуващи лекари.

Подпомогнатите деца са с различни неврологични заболявания, аутизъм, деца след кохлеарна имплантация и други. Даренията, които те получиха, са на обща стойност 238 374. 44 лв.

Общо 247 деца са подкрепени от "Българската Коледа" от началото на настоящото 17-о издание на кампанията, което стартира на 1 декември 2019 г. и ще продължи до 30 ноември 2020 г.

В края на март т.г. бяха доставени и първите три медицински апарата - по един респиратор беше осигурен за УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, УМБАЛ „Св. Анна“ и СБАЛАГ „Майчин дом“ в София.

Кампанията на „Българската Коледа“ продължава целогодишно – през цялата година се набират дарения за инициативата, както и молби за подпомагане. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK