Осем задържани след спецакция във Видинско

Снимки: МВР

Полицейските действия са осъществени под надзора на Окръжна прокуратура – Видин

Шест контролно-пропускателни пункта бяха ситуирани на входно-изходните точки на двете села. В контролните дейности участваха служители от районните управления в Белоградчик и Видин, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и Зонално жандармерийско управление – Монтана.

Служителите на реда провериха 105 моторни превозни средства и 171 лица (15 от тях криминален контингент). За констатираните нарушения съставиха 19 акта и 10 фиша – по Закона за гражданската регистрация, Закона за българските лични документи и Закона за движение по пътищата.

В частен имот в Гара Орешец полицаите откриха 11,5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. Дървесината е иззета по надлежния ред, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.235, ал.2 от Наказателния кодекс. 

В хода на операцията са образувани и две предварителни проверки - по чл. 234 от НК (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол) и по чл.235 от НК (съхранение на незаконно добита дървесина).

По време на акцията с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 8 души.

В края на миналата седмица се проведе специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност на територията на районните управления Нова Загора, Котел и Твърдица със съдействието на Зонално жандармерийско управление -Бургас. Извършени са проверки на 261 превозни средства, 427 лица и криминален контингент. Също така са извършени и проверки в търговски обекти, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, проверени са животновъдни обекти, извършени са обходи с цел опазване на селскостопанската продукция и частни домове. Разкрити са престъпления, свързани с кражби на лични вещи, незаконна търговия с тютюневи изделия, незаконен добив на дърва, кражби на съоръжения от лозови масиви и други.

За извършените престъпления в поделенията на РУ-Котел и Нова Загора са задържани петима. Образувани са досъдебни и бързи производства.

Констатирани са 60 административни нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и общинските наредби. На нарушителите са съставени актове и глоби с фиш.

В хода на операцията са проведени срещи с кметовете на населените места във връзка с подобряване средата на сигурност, опазване на реколтата, за извършване на съвместни проверки и наблюдение на самотно живеещи хора и за контрол на самонастанили се в изоставени имоти и сгради.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK