Правят дезинсекция на дървесната декоративна растителност в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Задължително е да се спазва Заповедта на Кмета на Община Дупница, относно забраната за бране на липов цвят

Уведомяваме всички граждани на Община Дупница за предстоящата дезинсекция на дървесната декоративна растителност срещу комари на територията на град Дупница, която ще се извърши на 30.06.2020 г. със стартов час 22:00 часа.

Мероприятието ще се извърши в следните обекти: Парк "Рила", Градска градина, ул. “Патриарх Евтимий”, ул. “Неофит Рилски”, ул.“Христо Ботев”, ул. “Княз Борис”, градинката при РУ - Дупница, централна градска част, ул. “Св. Иван Рилски”, ул. “Венелин”, ул. “Цар Освободител”, ул.“Орлинска”, ул. “Пиротска”, ул. “Отовица”, ул. “Драгой Болярин”. Препаратите, с който ще се извърши пръскането са Тализма УЛВ и Айкън 10 КС с карантинен срок 24 часа.

Задължително е да се спазва Заповедта на Кмета на Община Дупница, относно забраната за бране на липов цвят, поради обработката на дърветата с препарат.

Обръщаме специално внимание на пчеларите на територията на град Дупница и по-близките населени места, да предприемат превантивни мерки с цел запазване живота на отглежданите от тях пчели!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK