Осем кандидати в надпревара за кметския стол в Гоце Делчев

Кандидати за кметове и общински съветници с трепет очакваха тегленето на жребия и търсеха символики за късметлийските номера на бюлетините си, снимки: infomreja.bg

Осем кандидати за кмет на Гоце Делчев ще се конкурират за доверието на гласоподавателите от общината за следващ кметски мандат. Регистрираните кандидати, подредени по азбучен ред, са: Ангел Гераксиев - партия „Български социалдемократи”, Бойко Тодоров – Съюз на демократичните сили, Владимир Москов – Българска социалистическа партия, Георги Андонов – ПП ГЕРБ, Георги Чолаков – ПП "Атака", Димитър Донев – "Ред, законност, справедливост", Кирил Стойков – ПП „Нова сила” и Павел Петелов – коалиция „НИЕ”. Регистрираните  в ОИК листи за кандидат-съветници са 21, като две от тях са на независими кандидати.

Крайните резултати на Общинската избирателна комисия показват, че на предстоящия местен вот в повечето населени места ще има рекорден брой кандидати за селски кметове. Най-много регистрирани кандидати за селски управници има в Лъжница и Господинци – по шестима за всяко от двете села. В Лъжница кандидати за кмет са: Заафер Койнаров, Мохарем Бошнак, Ахмед Буковски, Салих Имам, Сюлейман Кисьов и Сюлейман Осиковски, а за Господинци: Сергей Бунев, Ахмед Ходжов, Венцислав Хаджиев, Димо Воруков, Николай Караилиев и Алил Воруков.

В село Баничан кандидатите за кмет са петима – Иван Каръков, Елена Бангачева, Костадин Мандев, Ангел Медарев и Димитър Тропчев. В село Борово претендентите за кметския стол са четирима - Иван Тимчев, Благой Захариев, Георги Найденов и Мария Докузова. В най-голямото село в община Гоце Делчев - Брезница, кандидатите за кмет са само двама - Салих Буковян от ДПС и Иса Хаджиали от ГЕРБ.

Между четирима кандидати жителите на село Корница ще избират на 23 октомври следващия си кмет. Те са  Айша Гюнджиева, Мохарем Хаджибекир, Ибрахим Сърмали и Рамадан Бялк. За кметство Буково са регистрирани трима кандидати - Ведат Кутя, Исмаил Атип и Шукри Мусли.

17-членният състав на ОИК - Гоце Делчев изпълни стриктно законовата процедура и чрез жребий определи и номерата на бюлетините на кандидатите за кметове и общински съветници, които да бъдат разпознавани от гласоподавателите в изборните урни. Заради техническа грешка, произтичаща от теглен жребий в ЦИК и в ОИК - Гоце Делчев, за ДПС, които имат регистрация, но нямат издигната кандидат-президенска двойка, след съгласуване с ЦИК жребият бе повторен.

Жребият отреди с бюлетина № 23 на месния вот да се състезава НДСВ, ПП ЛИДЕР с бюлетина № 33, Партия български комунисти с 24, Обединен демократичен съюз „Неврокоп" с № 29, СДС с № 22, ПП „Зелените" с № 31, Коалиция "Земеделски съюз „Александър Стамболийски" с №23, Формация  "Алтернатива за Гоцеделчевска община” с № 27, Коалиция "НИЕ" с № 32, Партия "ДРОМ" с № 36, "Български социалдемократи" с № 30, Инициативен комитет за Валентин Атанасов с № 25, Инициативен комитет за Ангел Тюхков с № 28, Инициативен комитет Зефир Койнаров с № 37 и Инициативен коминтет за Мохарем Бошнак с № 34.

От ОИК съобщиха, че според закона следващата процедура, към която ще се пристъпи веднага след жребия, е проверка на всички   кандидати за чисто съдебно минало и принадлежност към структурите на бившата ДС. Проверките този път, според получените в комисията уведомителни писма, ще бъдат безкомпромисни и стриктни, което наложи промени в някои от партийните листи и забавяне на регистрациите на кандидатите до последните часове преди изтичане на крайния срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK