240 деца от албанската община Гора ще получат подаръци от връстниците си от Гоцеделчевско

Снимка: Infomreja.bg

240 кутии с подаръци по случай края на учебната година до дни потеглят за община Гора - Албания. Подаръците ще зарадват децата от 1. до 4. клас от българската общност в 9-те училища в албанската община.

Кутиите съдържат карти, глобуси, тетрадки, книжки, моливи, химикали, флумастери, бойчки, острилки и всичко необходимо за учебния процес, плюс плюшени играчки, сувенири, знамена и др., сподели учителят от училището в Долно Дряново, Рахим Арнаудов.

Именно на Арнаудов е идеята за оказване на помощ на децата от българската общност в Албания и по-точно в община Гора, където преди по-малко от месец той, заедно с негови колеги учители и деца от училищата в Рибново и Долно Дряново, посетиха за празника Гергьовден българите и децата от българската общност в Албания, където изнесоха и три концерта за тях.

След посещението ни в Албания се роди идеята и я споделих с колеги учители и директори на училища. Децата от клуб „Подай ръка“ в Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ се включиха в кампанията много активно, дори имаше ученици, които подариха на албанските деца от българската общност свои награди, спечелени от различни конкурси.

От община Гърмен в кампанията се включиха учениците от училищата в Дебрен, Дъбница, Долно Дряново, Горно Дряново, Хвостяне и Рибново и децата от училището в хаджидимовското село Абланица.

Децата са ни уникални, да знаете! Кутиите са вече повече от 240 и тези, които останат, ще подарим на децата от детските градини там. Благодаря на всички ученици, учители и директори за това, че помогнаха да направим подаръците за нашите приятели от Албания, сподели Рахим Арнаудов.

Той поясни, че инициативата ще продължи с подмяна на старите черни дъски и в 9-те училища в Албания, където децата от българската общност за сега само говорят български език без да могат да пишат и четат на български.

От тази година в тези училища е решено да се преподава български език и ние затова решихме да подпомогнем този важен процес за българите в Албания като осигурим на децата учебни помагала, сподели пред ИНФОМРЕЖА Арнаудов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK