Приключи вторият мирен протест срещу затварянето на ГКПП „Илинден - Ексохи“

Снимка: Infomreja.bg

ГЕРБ заяви подкрепата си за протестиращите

Днес се състоя вторият протест на превозвачите, които настояват ГКПП „Илинден – Ексохи“ да бъде открит. Този път протестиращите застанаха на пътя Гоце Делчев – Банско, при разклона за село Господинци. Движението беше затруднено, но до  блокада на пътя не се стигна.

Участниците в протеста настояха отстраняването на проблема да стане час по-скоро, защото финансовите им загуби са много големи. Ако това не се случи до 31-ви август, те ще блокират движението през ГКПП „Кулата – Промахон“. В тези действия ще бъдат подкрепени от своите колеги в Петрич.

Днес при превозвачите дойдоха представители на ПП „ГЕРБ“ – членът на Европейския парламент Андрей Новаков, народната представителка Даниела Савеклиева и председателят на ГЕРБ – Гоце Делчев – Никола Джингаров. Те заявиха, че категорично подкрепят мирния протест.

„Както знаем, на европейско ниво се взе решение за така наречените зелени коридори във връзка с COVID кризата. В случая от страна на Гърция имаме точно обратното. Затова хората изключително справедливо протестират“, каза за ИНФОМРЕЖА Даниела Савеклиева.

Тя припомни направените досега дипломатически усилия от страна на министър – председателя Бойко Борисов и на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева за решаване на въпроса.

От своя страна, Андрей Новаков пое ангажимент още в понеделник, когато започва работа, да сезира комисаря по транспорта в Европейския парламент, както и европейския омбудсман.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK