Осем афганистанци, укрити в камион с дини, задържани на Кулата

снимки: МВР

Нелегални емигранти, укрити в камион с дини, задържаха гранични полицаи на ГКПП - Кулата, съобщи пресцентърът на МВР. Снощи екипът за противодействие на незаконната миграция и контрабандата на ГПУ-Петрич, съвместно с митнически служители, спрял за проверка товарен автомобил „Волво” със словашка регистрация. Камионът, шофиран от 50-годишен словашки гражданин, пристигал от Гърция. По документи превозвал дини от Гърция за Словакия. Когато товарният автомобил бил изпратен за проверка на мобилния рентген, се оказало, че в него има укрити хора.

В хода на продължилата проверка били установени 8 мъже, които се криели в палетите с дини. Установено е, че нелегалните емигранти са от Афганистан.  Повечето от тях имали удостоверения за напускане на Гърция в 30-дневен срок. Те и шофьорът са задържани.

Уведомена е Районната прокуратура. Изпратена е официална информация на гръцките гранични власти, че след приключване на процесуално-следствените действия от българска страна, ще започне процедура по обратното им връщане.
Товарният автомобил също е задържан, работата по случая продължава.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n