"Орлетата" с втора победа, измъкнаха се от дъното

Снимк: ОФК "Пирин"

Отборът на Пирин (Благоевград) постигна изстрадан успех с 2:1 като домакин на Ботев (Гълъбово) в двубой от петия кръг на Втора лига, пише Sportal.bg. "Орлетата", които явно ще се борят за оцеляването си в професионалния футбол този сезон, записаха втора победа от началото на кампанията.

Двубоят на стадион "Христо Ботев" започна отлично за момчетата на Петър Златинов, които откриха резултата още в 14-ата минута чрез Росен Кръстев. В 68-ата пък Александър Бастунов покачи на 2:0.

Четвърт час преди края гостите, които доиграха последните 20 минути с човек по-малко заради червения картон на Станислав Катранков, върнаха един гол чрез Методи Костов.

Истинската драма настъпи в самия край на мача, когато играчите от Гълъбово, явно не разбрали, че главният съдия е сложил точка на спора с благоевградчани, продължиха да играят и реализираха за 2:2.

Попадението обаче бе отменено, което вбеси гостите. Помощникът на старши треньора Людмил Киров дори бе изгонен.

С победата Пирин (Благоевград) събра 6 точки в актива си и се изкачи до десетото място във временното класиране. Въпреки поражението, Ботев (Гълъбово) продължава да бъде по-напред в класирането от днешния си съперник. Момчетата на Людмил Киров са шести със 7 точки на сметката си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK