Феновете на "Пирин" гневни: Г-н Камбитов, ВИЕ не спазихте обещанието си и НИЕ искаме Вашата ОСТАВКА

Снимка: Infomreja.bg

Декларация на привържениците на ОФК „Пирин“-Благоевград

Повод на нашата декларация е определеното „бъдеще” за ОФК „Пирин“ от кмета на Благоевград-Атанас Камбитов, а именно – изпадане в „Б” група, не по спортен път.

Когато си се заел с една задача, я свършваш докрай. Така правят лидерите и успешните хора в живота, г-н Камбитов. ВИЕ обещахте построяването на Южна трибуна на стадион „Христо Ботев”, ВИЕ обещахте изграждането на козирка над Северната трибуна (сектор А) на същия стадион. Г-н Камбитов, ВИЕ не спазихте обещанието си и НИЕ искаме Вашата ОСТАВКА.

Единствената причина, поради която до сега мълчахме, бе осигуряването на комфорт на ръководството и на клуба ОФК „Пирин“, но вследствие прогнозираното от ВАС изпадане, ние започваме да искаме отговори, г-н Камбитов.

Не на последно място - не може преди важен мач за тима да кажете публично, че „Пирин“ загива. По този начин ли мотивирате играчите? На мача срещу отбора на „Ботев Пловдив“ НИЕ поискахме оставката ВИ чрез транспарант, който беше закачен на оградата на трибуните. По време на мача въпросният транспарант беше свален от полицията. Това ли е свобода на словото, г-н Камбитов? Защо забранявате мнението на гражданите? Комунизмът в България приключи през 1989 г., защо репресиите и потискането свободното мнение продължават.

Ние, привържениците на великия футболен клуб „Пирин“-Благоевград, искаме смяна на собствеността на отбора.

Г-н Иван Чапов е единственият сериозен бизнесмен в града, способен да издържа клуб като „Пирин“. Призоваваме ВИ да намерите общ език и общ план за спасяването на емблемата на Благоевград.

Тогава всички НИЕ ще ВИ бъдем благодарни, ако не-ОСТАВКА!

Фенклуб "Green Eagles'10"

Фенклуб "AC Pirin SS"

Това е официалната позиция на феновете на благоевградския отбор. Последната косвена конфронтация между запалянковците и властта бе миналата седмица повреме на мача Пирин-Ботев Пловдив.

Тогава феновете разпънаха трансапарант с надпис „Камбитов оставка!“ и "Чапов спаси Пирин!". След около 15 мин. след началото на мача, надписите бяха свалени от служители на МВР.

Преди футболната среща привържениците на „Пирин“ в знак на протест се качиха на по-високите места на зрителската трибуна. Те казаха: „Отиваме под козирката да не ни намокри дъждът!“ и „Седим удобно под на Камбитов козирката“.

Същият ден се проведе заседание на местния парламент, на което беше решено да се отпуснат 350 000 лв. за отбора. Запалянковците сметнаха хода на общинарите като стратегически и попитаха: „Защо точно днес извънредно приеха да отпуснат пари? Защото днес има мач!“.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK