Орлетата надвиха арменския "Пюник"

Снимка: ОФК "Пирин"

ОФК "Пирин" постигна победа с 1:0 в първата си контролна среща на турска земя. Орлетата надделяха над арменския "Пюник" с гол на Петър Христов в 88. минута.

Двубоят бе доста оспорван, като и двата отбора имаха отлични положения за гол.

Арменците бяха по-опасни през първите 45 минути, като дори удариха греда в 34-та, след изстрел от 30 м. На няколко пъти техни играчи излизаха на стрелкови позиции, но отбраната на "Пирин" и пазилият през първите 45 м. вратар Краси Костов не допуснаха попадение.

Гол бе отменен за "Пирин" в 44 минута, като Суда стреля неспасяемо от около 20 метра. Първото полувреме бе свирено от помощник треньора на орлетата Стефан Гошев, който бе принуден да не зачете попадението, след като от щаба на арменците го оспориха. Шотландският състезател на проби Кайл Спенс игра 45 минути, като се представяше като ляво крило и на няколко пъти проби опасно.

Зелените играха на по-високи обороти през второто полувреме. Хендерсън стреля опасно от фаул в 53-та минута. Паланков се размина с гола в получилия се корнер след това. Суда също стреля опасно няколко минути по-късно. В 77-та минута бе отсъдена дузпа за "Пюник", след като Тодоров спъна нападател в синьо. За щастие арменците пропуснаха от 11-те метра.

Страхотен гол на Петър Христов реши мача в 88-та минута, след като засече идеално с глава отлично центриране на Манол Чапов.

"Пирин" игра в състав: Костов, Башлиев, Сандев, Ничев, Попов, Костадинов, Хендерсън, Спенс, Рения, Суда и Кирилов. През втората част влязоха в игра: Георгиев, Паланков, Тодоров, Траянов, Христов и Чапов.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK