63 деца с участие в шестия турнир по шах „За буквите“ в Кюстендил

Снимки: Личен архив

Петима състезатели си разделиха първото място

Завърши шестият детски турнир по шахмат "За Буквите" в Кюстендил. Домакин на надпреварата отново бе читалище „Братство 1869”, а организатор на проявата бе Велислав Куков, председател на клуб "Богомил Андонов", със съдействието на Община Кюстендил и БФ шахмат.

Умения на шахматната дъска показаха рекордните 63 деца от Кюстендил, Перник, ЦСКА София, Сандански, Кресна, Благоевград, Перник, Пазарджик, Берковица, Банкя и още 5 клуба от София. След изиграването на всички партии се оказа, че петима състезатели разделиха първото място с по 6т. от 7 изиграни партии.

Шампион по допълнителни показатели стана Илиан Манов от Благоевград, втори е Адриян Митушев също от Благоевград, на следващите три места са триото от най-големия клуб в страната "ЦСКА". Добринка Тодорова е трета, а Георги Стефанов и Пламен Трендафилов се наредиха на четвърто и пето място.

Състезателите на ШК "Богомил Андонов" – Кюстендил, също се представиха достойно. Димитър Димитров спечели 5 точки от 7 партии. С 4.5 точки са Ясен Стоянчов и внука на покойния Богомил Андонов - Борис Теодосиев, който е на 8 г.

В отделните възрасти победители станаха - до 8 г кюстендилското момче, играещ в "Славия"- Георги Младенов. До 10 г първото място е за Марк Антониевич от Сандански, до 12 г победител е Кристиян Рангов от „Елит" София и до 14 г Адриян Сотиров от "Ан пасан" - София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK