Организират „Изложба за Библията“ в Кюстендил

Снимка: Отдел "Култура и духовно развитие"

Тя ще се проведе от 3 до 5 октомври 2021 година на площад "Велбъжд"

През 2021г. се навършват 150 г. от съвременния превод на Библията, известен още като превода на Петко Славейков. Във връзка с кръглата годишнина фондация „Извор на бъдеще“ провежда поредица от събития в цялата страна, посветени на произхода на Свещената книга и нейния принос в историята на българската духовност, култура и самосъзнание.

От 3 до 5 октомври 2021 година жителите и гостите на Кюстендил ще могат да посетят „Изложба на Библията“, в която на специални информационни пана ще се запознаят както с пътя на свещения текст през историята, така и с неговата духовна стойност и непреходност.

Своите знания за Книгата на книгите посетителите могат да проверят на интерактивната стена към изложбата, а от 19.00 ч в палатката жителите и гостите на града могат да посетят прожекцията на филма „Битката за кутията“, посветен на юбилея на Славейковия превод на (свещената Книга) Библията.

Организира - Национален Литературен музей към Министерство на културата, Център за славяно-византийски проучвания "Проф. Иван Дуйчев" и Университетско издателство "Св. Климент Охридски"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK