Великден е истински велик за Тони! Събрана е сумата за трансплантация на костен мозък

Снимки: Infomreja.bg

Великден успя да обедини много хора в една обща кауза – тази да съберат оставащата сума за лечението на един млад човек. Това е Тони Костов.

Хиляди кюстендилци се трогнаха от майчините сълзи на Светлана, от апелите на брат му Анатоли Костов и от всички негови приятели, съученици, учители.

Тони вече има шанс за живот. И след като от държавата не получи помощ за така необходимото му лечение в Германия, той беше подкрепен от стотици кюстендилци.

Бяха организирани редица благотворителни акции, базари и в рамките на по-малко от година беше събрана сума в размер на 440 хил. лв. за извършването на костно-мозъчна трансплантация.

На Великден отново показахме, че имаме сила и вяра в доброто. Градът ръка за ръка и огромното великденско хоро, което изпълни площад „Велбъжд“, успя да събере оставащата част от сумата за лечението на Тони - 26 473,35 лв.

В рамките на един час 6 танцови състава от общината и всички хора играха благотворително за младото момче.

„На този светъл ден успяхме за пореден път да се обединим за Тони и успяхме да се преборим с огромната сума за живота му!
От днешния ден нататък ще му пожелаем само късмет и Господ да го пази и да му подаде ръка, за да може да се прибере скоро жив и здрав, и да ни посвири на пиано“, обявиха организаторите на благотворителните кампании за младото момче.

А на следващия Великден кюстендилци очакват Тони да поведе великденското хоро на централния площад „Велбъжд“, което ще се превърне в традиция за нашия град!

Екипът на ИНФОМРЕЖА поздравява всички, които допринесоха за събирането на тази голяма сума за лечението на Тони, а на него му пожелаваме здраве и пак здраве!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK